Momentje gezond

Winsdag of minsdag 2:

Ha lieve volgers van winsdag of minsdag! Jaja het is weer zo ver… een nieuwe dinsdag is weer aangebroken!
Tijd voor het weegmoment. Nog steeds gebeurt dit iedere dinsdag net voordat we druk aan de slag gaan in de winkel. Heel fijn dit vaste moment! Door een vaste tijd en dag krijg je de nauwkeurigste meting.
Ik kon deze week niet echt een inschatting maken of ik afgevallen zou zijn.
Afgelopen weekend had ik toch ongezonder gegeten.
Zaterdagavond na een drukke werkdag, was William zo lief geweest om patat voor me te bestellen. Gelukkig kon ik de bestelling nog wijzigen, want hij dacht laat ik mijn vrouw eens verrassen met een broodje frikandel speciaal. Heel attent, alleen dat werd me net iets te gek! ik heb het beperkt tot een klein patatje zonder saus en een rundvleeskroket.

Zondagavond had ik pannenkoeken gebakken, nu moet ik zeggen dat ik altijd wel de gezondere variant maak met meergranen meel en amandelmelk. Ook omdat de meiden gewone melk niet goed verdragen in een grote hoeveelheid en omdat ze zwaarder verteerbaar zijn.
Toch had ik er net één teveel gesnoept.
Gisteren (maandag) kwam er nog macaroni bovenop dus al met al een ongezondere 3 daagse qua avondeten.
Verder gingen de lunch en tussendoortjes gewoon prima gezond en ik merk dat ik fruit steeds meer ga waarderen.
Ik eet ze als tussendoortjes of verwerk ze in een overheerlijke smoothie! soms voeg ik daar wat granen, een handje noten of een blokje pure chocolade aan toe en dan heb je de overheerlijkste! Ik merk dat mijn lichaam nu zelfs een beetje voorkeur voor fruit gaat krijgen boven bijvoorbeeld een koekje als tussendoortje.
Dit omdat ik merk dat fruit veel voedzamer is en ik daardoor veel langer een verzadigd gevoel heb.

Na vorige week de knaller van 3,3 kg wist ik niet wat ik deze week kon verwachten.
Dus dan is het maar gewoon op goed geluk op de weegschaal gaan staan.
En……………………………………….
Winsdag nummer 2 achtereen in de pocket! Met 600gram was ik afgevallen.
Dit houd in dat ik nu 4 kilo in twee weken ben afgevallen een prachtig resultaat natuurlijk!
En maar goed ook dat het deze week niet zo veel was als vorige week.
Nu lijkt het natuurlijk heerlijk zoveel kilo’s in één week en je wil snel resultaat zien, maar belangrijker is dat je deze eetgewoontes de rest van je leven vol kan houden.
Dat is mijn doel, mijn streven en dat is voor mij een grotere uitdaging dan afvallen.

De dames van de app en mijn collega doen het ook super! samen waren zij deze week 2,8 kg kwijt! Trots op jullie dames! Zo met elkaar is het goed te doen en hebben we een gezellige manier om elkaar te stimuleren! Eén van de dames had een moment dat ze na een drukke dag dacht, ik haal lekker een patatje… uiteindelijk had ze zich bedacht en was naar de supermarkt gegaan en had een heerlijke gezonde maaltijd voor zichzelf gekookt! Dat is een overwinning! en dat maakt het voor de keren daarop ook een stuk makkelijker!
We gaan er weer voor de komende week en degene die ook graag een normaal, verstandig eetpatroon wil? Je hoeft het niet alleen te doen, samen staan we nog steeds sterk!

Memorie van de week!: De temperaturen zijn weer lekker omhoog gegaan, dus vul die waterflessen maar rijkelijk! en nog belangrijker drink ze maar goed leeg! Je lichaam zal je waarderen en als bedankje zal je gezicht glanzen als nooit tevoren!

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
Twitter
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Instagram