Momentje te gast

Tijd voor nieuwe uitdagingen

Soms zou ik het zo fijn vinden om in de stad te wonen. Winkels om de hoek, restaurants in de buurt en cafétjes op loopafstand. De drukte van de stad en de mensen om je heen, ook ’s nachts. Heerlijk lijkt me dat!

Afgelopen weekend waren we in Rotterdam. In die stad kan ik daar ook altijd ontzettend van genieten én van het feit dat een willekeurig iemand zomaar een praatje met je aanknoopt. Oppervlakkig of juist niet.

Aan de andere kant kan ik intens genieten als ik na een dagje in de stad weer terug ben in Deil. Rust en ruimte om je heen. De vogels horen fluiten als de zon opkomt en ondergaat en nog zoveel meer.

Ondanks het goede leren voor m’n examens, had ik verwacht misschien een herkansing te moeten doen. Gelukkig heb ik toch al mijn vakken gehaald dus op naar volgend jaar. Nu ik weet dat ik dit heb gehaald zie ik daar veel minder tegenop. Maar nu eerst genieten van vakantie. Ik moest wennen aan de vrije tijd die ik had, na al het leren voor de examens. Wel echt heerlijk om weer met vriendinnen af te kunnen spreken en op te passen. Dingen die ik lange tijd niet zoveel heb gedaan en waar ik veel voldoening uit haal.

De laatste tijd kan ik beetje bij beetje meer acceptatie vinden in mezelf en alles om heen en dat geeft me heel veel rust. Sinds m’n depressie maakte ik me over alles zorgen en wilde ik alles onder controle hebben. Metname het chronisch ziek zijn bleef me bezighouden en omdat m’n eigen lijf me een paar keer goed in de steek heeft gelaten was ik bang dat als ik de controle los zou laten, het misschien weer fout zou gaan. Nu kan ik er steeds beter mee omgaan en weet ik dat het leven te kort is om je alleen maar zorgen te maken. Ook leer ik dat controle niet altijd goed is, maar juist ook alles tegen kan werken. Als je dingen loslaat, komen ze vanzelf op hun pootjes terecht.

De plannen voor Italië gaan nog steeds rond in m’n hoofd. Oriënteren heb ik inmiddels al veel gedaan. De kosten zijn behoorlijk hoog. Dus voordat ik ga, eerst maar goed sparen! Ik wil het liefst naar Rome, Florence of Siena en het lijkt me heel leuk daar leeftijdsgenoten te ontmoeten die net zoveel interesse hebben in de Italiaanse taal en cultuur als ik.

Daarnaast wil ik graag m’n passie voor fotografie en bloggen combineren en daarvoor dan ook één website beginnen. De opstart is er, maar het is behoorlijk duur, en dat brengt me steeds weer aan het twijfelen. Ik weet dat ik altijd dingen kort leuk vind en er daarna weer op uitgekeken ben. Nu weet ik inmiddels dat ik het fotograferen en bloggen leuk blijf vinden, dus is het denk ik ook de moeite waard er wat meer mee te doen.

Deze week heb ik een hele hoop dingen in gedachten gehad voor het bloggen maar nu ben ik ook al een heleboel weer kwijt. Maar er is weer een blog!

Tot snel en kusjes!

Noor

Please follow and like us:
error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
Twitter
YouTube
YouTube
Pinterest
Pinterest
Instagram